TÜRKÇE ÖZEL DERS

İngiltere’de Türkçe özel ders verilir mi diye düşünenler eminim ki vardır. Çocukluğunu Almanya’da geçirmiş biri olarak, o zamanlar aldığımız Türkçe derslerinin katkısını hayatımın her döneminde deneyimledim. İyi bir Almancam ve akıcı konuşabildiğim bir Türkçem vardı. Bunu bana sağlayanlarsa öğretmenlerim olmuştur.

Eğer sen de, “kendi dilimi duraksayarak konuşmak istemiyorum, Türkçe kitaplarımı daha rahat okuyup anlamak istiyorum diyorsan” bu sorunu beraber çözebiliriz. Tek başına olmak zorunda da değilsin, arkadaşını veya arkadaşlarını da al gel 🙂

Detaylı bilgi için iletişime geçelim.

AKTİVİTELER

Yaşamımızın her döneminde, şekilleri değişse de etkinliklere ihtiyaç duyarız. Yetişkinler için bu bazen bir dostla kahve içmekken; bazen de farklı dallara ait kurslara katılmak olabilir. Gençler de kendi zevklerine göre etkinliklere katılmaktadırlar. Şiir yazmak isteyenler, dans etmekten hoşlananlar, herhangi bir spor dalına merakı olanlar gibi çeşitlendirebiliriz. Çocuklar ise kimi zaman ebeveynlerinin yönlendirmesi kimi zaman kendi isteklerine göre bu seçimleri yaparlar.

Peki, biz beraber neler yapabiliriz?

Her yaş grubuna uygun olarak “kitap okuyabiliriz”, böylelikle okuma, yazma ve konuşma becerilerimizi geliştiririz.

Ben yazı yazmak istiyorum diyenler için “yaratıcı yazarlık” etkinlikleri

Hareket ve oyun etkinlikleri yapabiliriz. Oynarken öğrenmek çok keyifli olacaktır.

Tüm bu etkinlikleri kapalı alanlarda yapabileceğimiz gibi açık alanlarda da yapabileceğimizi, tek başınıza olabileceğiniz gibi arkadaşlarınızla da katılabileceğinizi ve en önemlisi çok eğleneceğimizi unutmayınız 🙂

Detaylı bilgi için iletişime geçelim.

YAZI VE DÜZENLEME

Hayatımın her döneminde kitaplarla yakın bir ilişki içinde olmuşumdur. Sadece okumakla kalmayarak bu alanda çalışmalar da yapmaya çalışmışımdır. Dergi ve gazetelerle çalışmayı, yazı göndermeyi çok isterim. Elinizde olan yazıları da düzenleyebilirim. Eğitim aldığım bölüm buna oldukça müsait:)

Detaylı bilgi için iletişime geçelim.

MERHABA :)

Hayata gözlerini Türkiye’de açmış, okula Almanya’da başlamış ve tekrar Türkiye’ye dönüş yapmış biriyim. Şimdilerdeyse yolumu İngiltere’ye çevirdim. Peki bu zamana kadar ne okudum, nerede okudum neler yaptım onlara bakalım 🙂

İstanbul Üniversitesi’nde Türkoloji okuduktan sonra, okulumda Master eğitimine devam ettim. Lisansa başladığımda özel dersler verdim, Türkçe dersleri dışında başlangıç seviyesinde Almanca dersleri de verdim. Bu dönemde kısa bir süre Galata Mecmua adlı dergiye yazılar yazdım.

2017’de mezun olduktan sonra İngilizcemi geliştirebilmek için dil eğitimi aldım. Aynı zamanda bir etüt merkezinde öğretmenlik yapmaya devam ettim. Master eğitimime başladığımda tam zamanlı bir çalışma hayatım olamasa da öğrencilerimden uzak kalmamak için özel derslere devam ettim.

Şimdi ise, mesleğimi İngiltere’de yapacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Tanıştıkça hakkımda daha çok fikir sahibi olacağınıza inanıyor ve her birinizle tanışmayı içtenlikle istiyorum:)

Deneyimler:

  • Birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar pek çok öğrenciye Türkçe özel ders
  • Başlangıç seviyesinde Almanca özel ders
  • Dergi ve gazetelere yazı
  • Etüt merkezinde Türkçe öğretmenliği
  • Çocuklarla farklı etkinlikler (kitap okumak, tiyatro yapmak, yaratıcı yazarlık gibi)